top of page

Мопс

Оновлено: 29 лип. 2022 р.


Зоряний Мопс

Прізвисько: Хэнк Муди

Вік: 1 рік та 3 місяці

Інтерв'юер: Ксенія Вербицька, засновниця бренду Montmorency


Чому ви обрали таке ім'я?


Господарка мопса: Ми подивилися серіал "Каліфорнікейшн". Нас вразив головний герой і захотілося завести якусь брутальну породу. Ми хотіли надіти на нього шкіряну куртку, окуляри та возити його на крутому авто. І мопсу іде таке ім'я, він прикольний.


Наскільки пам'ятаю в серіалі Французький бульдог, чому саме мопс?


Господарка мопса: Ми хотіли невелику породу. Але й не маленьку. У Французів нас непокоїла проблема хропіння. Вибирали між Мопсом, Джек-Расселом та Біглем. Але Бігль завеликий, Джек дуже активний, а Мопс дуже кумедний.

Назвіть 5 основних якостей породи.


Господарка мопса:


  • веселий, це в першу чергу.

  • кумедний. У якому б ти не був настрої, Хенк завжди розсмішить. Досить просто подивитись на нього.

  • дружелюбний по відношенню до своїх.

  • чуттєвий. Коли плачеш, він завжди хвилюється і злизує сльози.

  • и просто класний.


Люди, які не знаються на породах, часто плутають Мопсів і Французьких бульдогів. Яка для вас найяскравіша зовнішня відмінність між цими породами?


Господарка мопса: Насамперед, вушка. У Бульдога вони стоять, а у Мопса складені трикутниками.


Я читала, що предками Мопсів вважаються Пекінеси. Що ви думаєте?


Господарка мопса: Я також про це читала. Мопси - це декоративна порода, виведена у тому, щоб лежати на королівських подушках. І це ніби у крові. Хенк ніде не спить, окрім подушки. Як би ми його не виховували, не лаяли, він все одно лежить виключно на подушці. Якщо подушка на дивані, він тільки на неї вмостится, якщо в машині - ляже на неї.

А спить із вами?


Господарка мопса: Так. Ми програли цей бій (сміється). Ми довго боролися, але він так плакав і просився до нас, що серце не витримало. Ми клали йому третю подушку, але він її відштовхував і хотів спати лише на моїй.


Щодо здоров'я. Я прочитала, що Мопси вимагають уважних і грамотних господарів, бо мають проблеми з очима, з диханням і з переїданням. Ви стежите за його харчуванням? Чи має він спеціальну дієту? Чи обмежуєте його активність? Захищаєте від спеки?


Господарка мопса: Коли ми вибирали породу, відштовхувалися від того, чи потрібний особливий догляд за собакою. Хотілося, звичайно, собаку із міцним здоров'ям. Не скажу, що за Мопсом потрібен прямо супер догляд. Спочатку ми знали, що потрібно протирати складочки шкіри на носику. Очі слід обробляти, якщо в них потрапляє пісок або бруд. За весь час було лише двічі, що ми змушені були опрацьовувати очі спеціальним засобом. Щодо харчування, жодної особливої ​​дієти немає. Ми просто дотримуємося норм, вказаних на упаковці з кормом. Він дуже хитрий. Може з'їсти щось зі сміття. У гостях може стягнути шматок м'яса. Слава Богу, у нас добрий ветеринар і вона нам завжди говорити, що робити. У нього, правда, немає стопів у їжі. Він з'їв би всю упаковку, але якщо контролювати його харчування, то проблем з переїданням можна уникнути.

Чи хропить Хенк уві сні?


Господарка мопса: Тільки якщо він якось незручно лежить. Буває засне на спині, тоді так. А якщо на боці, то ні. Тобто, якщо хропе уві сні, треба його розгорнути. Якщо Мопс просто йде вулицею і хропе, це пов'язано із зайвою вагою. А якщо собака спортивна, як Хенк, то такої проблеми немає.


Тобто хропіння для Французьких бульдогів – це норма, а для Мопсів – ні.


Господарка мопса: Так, Мопси не повинні хропіти. Це проблема, пов'язана з переїданням та зайвою вагою. Ще може бути уроджена деформація дихального каналу. Але у нас ідеальний мопс.


Наскільки активний Хенк? Як проводить свій вільний час?


Господарка мопса: Це собака, яка підлаштовується під ритм господарів. Ми самі активні в міру. Ми фрілансери та основний час проводимо вдома за комп'ютерами. Він терпляче чекає, коли кожен закінчить свої справи. Але о 10.00 і о 20.00 він знає, що настав час прогулянки, а отже, можна поактивничати. А протягом дня він спить, бо знає, що багато уваги ми не зможемо йому приділити. А коли ми привезли його до батьків до приватного будинку, Хенк гуляв у дворі і два тижні майже не спав. Грав із сусідськими собаками. Найкращим другом Хенко був Ірландський сетер, і вони грали та бігали нарівні. Навіть швидше втомлювався Сеттер, а Хенк чіпав його лапкою, мовляв, давай ще грати. Але потім він два тижні відсипався.

Іграшок багато?


Господарка мопса: Так собі. Є улублена, але він затягав її настільки, що коли хтось до нас приходить, ми її ховаємо. Це ганьба (сміється). Усього штук 10, кожна має своє ім'я. І Хенк знає, де іграшка Тіммі, а де Воллі. І приносить, що попросиш. Більше любить м'які іграшки.


Кому б ви порадили заводити Мопсів?


Господарка мопса: Тільки тим, хто має вільний час, який вони можуть провести з собакою. У мене щемить серце, якщо пес сидить цілий день удома. Кіт у цьому випадку ідеальне рішення, а собака вимагає багато уваги. А взагалі, мопс - це універсальна порода, яка підлаштуватися під господаря. Єдине, я не можу сказати, як Мопси поводяться з дітьми, бо в нас поки що немає дітей. Як Хенк поведеться, буде видно.


Мопси - найвеселіші фотомоделі, собаки в одязі виглядають неймовірно. Я знаю, що їх дуже люблять одягати. У Хенка великий гардероб?


Господарка мопса: Одяг для тварин потрібний не всім породам. Одяг для мопсів - це, звичайно, прикольно, але вони не дуже його потребують. Вони не сильно мерзнуть, одяг для Мопс - це скоріше прикраса. Нам багато дарують речей. Є майка, светр, бандани. У нього мерзнуть лапки, взуття для Мопса було б корисним, але ми не носимо.

Чи є проблема із вибором одягу в зоомагазинах? На наш досвід Мопси входять до групи проблемних порід, і на них складно щось підібрати.


Господарка мопса: Так, здавалося є все для собак. Але минулого року ми переміряли купу зимових речей і так нічого й не змогли підібрати до Хенка. Або довгі, або тонкі. Проблема з одягом для Мопсів дійсно існує.


Розкажіть щось цікаве про Хенка.


Господарка мопса: Він зірковий мопс. Я фотограф і з дитинства привчала його позувати. Він дуже любить фотографуватися, знає, що потім отримає печиво. Він має свій блог. Популярність йому подобається (сміється).


42 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page