top of page

Лабрадор

Оновлено: 29 лип. 2022 р.


Призвисько: Дастін

Вік: 3 роки

Інтерв'юер: Ксенія Вербицька, власниця бренду Montmorency


Лабрадори вже 27 років входять до трійки найпопулярніших порід. Чому ви обрали саме Лабрадор?


Господарка Лабрадора: Думали між Лабрадором та Овчаркою. Я алергік, і якось на Лабрадора я не реагую.


У вас чорний Лабрадор це менш популярний колір, ніж пісочний. Чому зупинилися саме на чорному?


Господарка Лабрадора: Я хотіла білого, а донька чорного. Поступилася доньці. Але домовилися, якщо вона вибрала колір, то я вибираю ім'я. Знайшли компроміс (сміється).

Які 5 рис Лабрадора можете назвати?


Господарка Лабрадора: В нас він душі не чує. Ніколи не зрадить. Гарний захисник. Коли здавали нормативи, нам сказали, що Дастін, напрочуд, не СК (собака-компаньйон), а захисник. Для Лабрадора це властиво. Але на іспиті, коли десь хруснула гілка, всі собаки не зреагували, а Дастін насторожився. Дуже розумний. Розважливий. Трохи лінивий, як плюшевий ведмедик. Вдома він няшка, пузо виставить – чешіть мене все (сміється).


Існують 3 версії походження назви породи. Перша свідчить, що спочатку лабрадори були лише чорні, і отримали свою назву від чорного каменю лабрадорит. Друга версія говорить про те, що Лабрадор перекладається як "трудівник", а так як цих собак використовували для лову риби, випасу стада тощо, то цей собака дійсно здобув славу трудівника. І третя версія – ця порода виведена на острові Лабрадор. Яка версія вам здається найімовірнішою?


Господарка Лабрадора: Мені ближче версія трудівника. Справді, цей собака завжди готовий прийти на допомогу людині в будь-якій справі.


Плавати полюбляє?


Господарка Лабрадора: Так! Річка для нього – це все! Але ванну приймати не може.


Одягаєте?


Господарка Лабрадора: Гардероб у Дастіна більше, ніж у мене. А ще купа косметики. Шампуні, маски, креми. Для лап, для залисин, для подушечок.

Чим годуєте?


Господарка Лабрадора: Натуралкою. Він алергік.


Що означає алергік? Як це проявляється?


Господарка Лабрадора: Сверблять вуха. Тільки щось не те дали, одразу бідний починає чухати вуха.


Які можете дати поради щодо догляду за здоров'ям?


Господарка Лабрадора: Стежити за залисинами. У нас вдома паркет, і коли він лежить на твердій підлозі, з'являються залисини на ліктях, суглобах. Ще слідкувати за тим, щоб не лизав лапи. Він буває вилизує лапу до ран. Тому часто ходить у шкарпетках.


Кому порадите заводити Лабрадора? Людям із дітьми, фрілансерам, бізнесменам?


Господарка Лабрадора: Усім! Це є універсальна порода. Бажаєте няшу, буде няша. Хочете охоронця, охоронятиме. Порода є унікальною. Я навіть дивуюсь, як так, що я алергік і не реагую на його шерсть. Тискаю Дастіна постійно, і все нормально. Мені з ним зручно.

Серед відомих людей Лабрадори живуть у Клінтона, у Маргарет Тетчер, у Шварцнегера, тощо. Колектив сильних світу цього. А що вам дає Дастін?


Господарка Лабрадора: Він як моя дитина. Моє життя. Можна відмовитись від усього: від моря, від відпочинку, від їжі, але не від собаки. Якщо мені скажуть, що можна поміняти собаку на вишукані блага, я відмовлюся від цих благ. Мені найдорожчий у світі мій собака.


4 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page