top of page

Чіхуахуа

Оновлено: 29 лип. 2022 р.

Чихуахуа ♛ Широкий асортимент дизайнерського одягу для собак та котів. ✅Індивідуальне пошиття, ✅ексклюзив, ✅висока якість ☎ +38 063 373 06 36Чихуахуа ♛ Широкий асортимент дизайнерського одягу для собак та котів. ✅Індивідуальне пошиття, ✅ексклюзив, ✅висока якість ☎ +38 063 373 06 36

Призвисько: Соня (Софія)

Вік: 2 роки

Інтерв'юер: Ксенія Вербицька, засновниця бренду Montmorency


Чому Чіхуахуа?


Господарка Чіхуахуа: Випадково. Я хотіла маленького і короткошерстого песика. Зайшла на сайт, побачила та закохалася. Соня у мене просто вродлива.


Хто вибрав ім'я? І чому Софія?


Господарка Чіхуахуа: Ім'я обрала я. Спочатку думала її назвати Моніка чи Матильда. Хотіла Моніку Белуччі, а вийшла Софі Лорен (сміється).


Які 5 особливостей характеру Соні можна назвати?


Господарка Чіхуахуа:


  • Вона дуже егоїстична.

  • Не любить самотності. Дуже страждає, коли залишаю її одну.

  • Дуже балована. Але це моя провина.

  • Спить лише у ліжку. Довго намагалася її відучити, але марно.

  • Ревнива.

Що ви можете розповісти про походження породи?


Господарка Чіхуахуа: Я читала, що в неї мексиканське коріння. Одна з найдавніших порід.


Коли я готувалася до інтерв'ю з Вами, знайшла інформацію, що є дві версії походження Чихуахуа: мексиканська та європейська. Доказом останньої є настінний розпис Сандро Боттічеллі "Сцена з життя Мойсея" в Сікстинській капелі. На ній один з персонажів тримає під пахвою собаку, точнісінько схожу на Чихуахуа.

Як тоді пояснити той факт, що Колумб відкрив Америку через 10 років після роботи Боттічеллі? Тобто. Чихуахуа міг потрапити до Європи не раніше 1492 року. Вчені й досі не можуть розгадати цієї загадки.


Господарка Чіхуахуа: До речі, цікавий факт! Чихуахуа - це єдина порода, яка має тім'ячко. Як у немовляти (сміється).


Між іншим, щодо цього факту я прочитала, що стародавні племена ацтеків та майя вважали Чихуахуа священною твариною і вірили в те, що саме завдяки тім'ячку вони можуть спілкуватися з Богами.


Господарка Чіхуахуа: Так! Але мені здається, що походження цієї легенди пов'язане з тим, що Чихуашки чудово розуміють людей і дуже тісно пов'язані зі своїм господарем. Це собака-компаньйон, ми розуміємо одне одного без слів. Соня знає мій настрій та читає мої думки.

Вже доводилося брати Соню у подорож? Літати з нею літаком?


Господарка Чіхуахуа: Ні, ще не літала. Натомість ми їздили до Криму. 12 годин на машині.


Як вона перенесла подорож?


Господарка Чіхуахуа: Прекрасно. Вона навіть терпіла і не ходила до туалету. Я її випускала, але вона вирішила виявити стійкість і всю поїздку витримала: не їла, не пила, не ходила до туалету. Весь час просиділа на руках. Соня навіть купалася у морі! Є навіть відео.


І як?! Розкажіть та покажіть відео!


Господарка Чіхуахуа: (показує відео Соні, що пливе) Я її пустила у воду, і вона відразу попливла. Я здивувалася, а потім прочитала, що собаки вміють плавати від народження. І ще що мене здивувало – вона засмагла. На пузику, на вушках, під лапками - там де немає шерсті виявилася засмага.


Здорово!


Господарка Чіхуахуа: Ми збираємось полетіти разом до Європи. Документи на Соню вже готові.


Чіхуахуа можно брати до салону?


Господарка Чіхуахуа: А це під питанням. Цього року я планувала летіти з нею до Італії. Дізнавалася, і не всі авіакомпанії дозволяють собаку у салоні. І ще потрібно наперед бронювати місця на собаку. Тому що за правилами в салоні можуть летіти 2 чи 3 собаки. А в багажному відділенні – не варіант. Це муки для тварини.

А розкажіть про дивовижну будову лапок Чихуахуа. Вони дуже чітко виражений суглобовий вигин на зап'ястях.


Господарка Чіхуахуа: У Соні одна лапка була зламана. Вона невдало стрибнула з ліжка. Лапки у них дуже тоненькі, кісточки тендітні. Була операція, їй вставляли металевий штифт. Робили у ветклініці "Фауна-Сервіс", я дуже незадоволена. Я посварилася з професором господарем клініки. За такі гроші я хотіла б, щоб у мого собаки була рівна лапа. А він почав мені розповідати, що у вашого собаки взагалі така специфіка лап. Це одне, але лапка залишилася крива. Коротше, йому нічого не доведеш. Порадив нам ортопедичні шкарпетки для вирівнювання, але він не може гарантувати, що це дасть результат. Я вирішила собаку не мучити. У нас залишився шрам на лапці.


Дуже шкода… Якщо вже торкнулися теми здоров'я, розкажіть на що звертати увагу. Все ж таки це найменша порода у світі, напевно, потрібен якийсь особливий догляд.


Господарка Чіхуахуа: Соня ще не найменша. Є ще менше.


Скільки вона важить?


Господарка Чіхуахуа: 1 кг та 400 г. Ми взяли її у 6 місяців. Я спитала, нічого, що беремо вже дорослого собаку? Заводчиця відповіла, що вона була така маленька, що раніше вона б її не віддала.


(У господарки задзвонив телефон, і вона відволіклася на розмову. Соня в цей час злізла з рук і сховалася за маминою спиною. І раптом, ніби з засідки, вискочила і напала на мою руку. Соня розігралася! Я була в захваті, ніколи не бачила , як граються Чихуахуа. Вона гавкала, гарчала, нападала на мої руки і знову ховалася за спину господарки. Як тільки господиня закінчила розмову, Соня зайняла своє почесне місце у мами на руках. Вона і справді підлаштовується під людину! Дивно!).

Ми говорили про здоров'я.


Господарка Чіхуахуа: Немає якихось особливих правил. Потрібно берегти її від невдалих стрибків. Не залишати на столі, на ліжку та ін.


А що ви їсте?


Господарка Чіхуахуа: Ми дуже вибагливі. Їсть корм. Ще одна проблема – це погані зуби. Вже у 6 років собака може позбутися зубів. Тому бажано давати м'який корм. Я купую паштети. Але їй постійно набридає той самий смак. Підійде до миски, понюхає та йде. Значить набрид. Доводиться міняти фірми. В основному паштети Royal Canin для Чихуахуа. Ще любить GimDog із фруктами. Взагалі любить фрукти та ягоди.

А який улюблений фрукт чи ягода?


Господарка Чіхуахуа: Нещодавно я дізналася, що Соня любить лохину. Аж підстрибувала за ягідками. Я їй сказала, Соня, у тебе губа не дура (сміється). Ще їсть яблука, виноград. З овочів любить огірки. Даю без шкірки і дрібно ріжу. А у Криму я дізналася, що Соня любить рибку барабульку. Вона її так просила, що я дала їй на свій страх та ризик. І вона з'їла цілу рибку!


Чи потрібний одяг для Чихуахуа? У Соні великий гардероб?


Господарка Чіхуахуа: Так! Я дуже люблю одягати Соню. Мені, до речі, у вас у Монморансі дуже подобається одна сукня, та й взагалі, що є одяг для Чихуахуа. Ми до вас прийдемо та поміряємо. І банданки нам також ваші дуже подобаються. А ще хочу замовити у вас бандани із різних тканин. Хочу чорну із трояндами. А на нашийник підвіси робите?


Так, саме знайшли ювеліра. Можемо зробити із срібла, із золота, з камінням. На будь-який смак.


Господарка Чіхуахуа: Здорово! Одяг для чихуа дуже потрібний, а щось цікаве знайти складно. Прийдемо вдягатися до вас.


Чекаємо Вас з нетерпінням! Одяг для Чихуахуа для краси чи практичності?


Господарка Чіхуахуа: Одяг для Чихуахуа, скоріше, для краси. Ну у нас принаймні так. Взимку ми майже не гуляємо. Їй що не одягни, все одно холодно. Мені її шкода.

Що є в гардеробі Соні?


Господарка Чіхуахуа: Светри, футболки, сукні, сарафан літній. Купила їй ситцевий сарафан на бретелях, жовтий у клітку. На попі рюші – шик!


Важко купити одяг для Чіхуахуа у Києві?


Господарка Чіхуахуа: Рідко трапляється щось гарне. Невеликий вибір. Здавалося б є все для собак, а ось Чіхуахуа обділили.


Задоволені якістю та моделями?


Господарка Чіхуахуа: Ні, хочеться чогось цікавішого.


Тобто, ви підтримуєте нашу ідею створення елітного одягу для тварин?


Господарка Чіхуахуа: Однозначно! Особливо одяг для чіхуа має бути неймовірно милим! А то нескінченно один одяг для Йорків. А ми теж хочемо бути гарними (сміється).


Ми дуже намагатимемося. Одяг для Йорків – це добре, але інших модників теж не залишимо поза увагою.


Господарка Чіхуахуа: Нарядний костюм для собак - це ж здорово! У зоомагазинах, в основному, комбінезони для собак, жилетки для собак, а нам більше суконь із рюшами. Ми ж маленькі.

Чи плануйте, що Соня стане мамою?


Господарка Чіхуахуа: Думаю ні. Ветеринари нам кажуть, що ми малі, і будуть проблеми. Але я дуже хотіла б. Обов'язково б собі цуценя залишила. І взагалі, я хочу ще одну чихуашку. Їй було веселіше. Але з двома більше проблем. Коли я їду, одну не так складно прилаштувати, а ось двох уже проблематично.


Кому порадите заводити Чихуахуа? Людям із дітьми, активним, фрілансерам?


Господарка Чіхуахуа: Вона дуже активна. Соня – собака-компаньйон. Вона дуже любить подорожувати, ходити ресторанами. Одного разу була з нею на дискотеці. Усі були у захваті. Але Соні було страшно – галасливо, голосно, багато людей. Я витримала недовго. Мені її було шкода, і ми пішли. Вона ревнива, тому не знаю, як вона поставиться до дітей. Принаймні до чоловіків вона мене ревнує. Закочує істерику.


Були із Сонею на собачих вечірках?


Господарка Чіхуахуа: Так, один раз були. Мені сподобалося, але було багато великих собак.


А вона розуміє те, що вона невелика? Боїться великих собак?


Господарка Чіхуахуа: Ні, взагалі не боїться.


Тобто не усвідомлює.


Господарка Чіхуахуа: Боже, як я її нещодавно втратила! Були на дачі, я залишила її на подвір'ї. А охоронець не зачинив хвіртку. Вона вибігла. Я її шукала 4 години.


Як ви це пережили? Мені здається, у мене серце б розірвалося.


Господарка Чіхуахуа: Я так плакала! Читала "Отче Наш". Мене подруга заспокоювала, вона не розуміє, що Соня для мене означає. Вона як дитина. Я переживала, що вона і під машину може потрапити, і що собаки можуть загризти та й люди можуть забрати і не віддати. Коли я вже мала передінфарктний стан, вона знайшлася. Сама прийшла під хвіртку. Я була здивована, що знайшла будинок.


Це диво, що вона знайшлась! А носите її у сумочці? І як вона більше любить гуляти – на руках, у сумочці чи самій ходити?


Господарка Чіхуахуа: Соня не любить ходити на повідку. Якщо без, вона любить побігати. Поруч зі мною, але мені все одно завжди страшно. Отже, здебільшого на руках. Відпускаю лише у парку, де немає багато людей. Ми живемо у центрі. Там завжди багато машин, мотоцикли ганяють. Я боюся її відпускати. А до повідця не привчила з дитинства, і тепер вона потребує свободи. А подружки, коли бачать, що вона йде сама, весь час знущаються: а що Соня вміє ходити? (сміється). І кажуть, що в мене незабаром викривлення хребта буде під твою Софію.


Іграшок багато?


Господарка Чіхуахуа: Багато, але вона взагалі не грає ними. Ось кісточки так, а іграшки не цікавлять.


Як ваш день минає?


Господарка Чіхуахуа: Вона спить, поки я сплю. Сідаю снідати, проситься на руки, щоб скласти мені компанію. Для неї дуже важливим є тілесний контакт зі мною. Навіть коли ми спимо, Соня постійно пересувається, щоб відчувати мене поряд. І скільки разів я намагалася виселити Соню в її ліжко, навіть там не лежить.


Гавкає вдома?


Господарка Чіхуахуа: Так. Особливо, коли у двері дзвонять – це страшний звір (сміється). Дуже не любить доставників піци, прямо кидається на них. Вівчарка у мене!


Висновок один – радите заводити Чихуахуа всім.


Господарка Чіхуахуа: Так! У мене до Соні був Йорк. І не сказала б, що заведу ще цю породу. Скільки не вчила, так і не змогла досягти того, щоб він ходив у туалет на пелюшку. Соня ходить лише на пелюшку. А ось у Криму вона ходила до саду. При чому на одне й те саме місце. Вранці прокидаємося, я її спускаю з ліжка, і вона не йде на пелюшку, а біжить до дверей. Тобто я зрозуміла, що Соню можна привчити до туалету навіть за 2 роки. А вдома ходить лише на пелюшку.


Як би Ви закінчили фразу: Соня для мене – це...


Господарка Чіхуахуа: Це моя душа. Багато хто мене не розуміє. Мовляв, як ти могла зіпсувати цей вираз. Так можна про дитину сказати, про чоловіка, але це собака. А я відповідаю, що ви просто не розумієте. Для когось діти – душа, а в мене поки що Соня.


7 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page