top of page

Як обрати дощовик для собаки?

Оновлено: 29 лип. 2022 р.


Дощовик - це одна з найпопулярніших речей у гардеробі собак. З приходом осені чи весни господарі активно купують одяг для своїх вихованців, який захистить від дощу, бруду та вогкості. А в середині дощових сезонів за плащами та комбінезонами приходять ті господарі, які вже не мають сил тричі на день купати собаку після прогулянки.

Дощовик для собак - це виріб з водонепроникної плащової тканини, з проклеєними швами та фурнітурою з нержавіючих матеріалів. Тканина має бути якісною та міцною, не чіпляти і не намагнічувати шерсть, не втрачати колір і не деформуватися після частих прань та активної експлуатації.


Дощовики для собак можуть бути різних видів:

  • Комбінезони;

  • Куртки;

  • Плащі;

  • Попони;

  • Накидки;

  • Кейпи.


Дощовики від Montmorency


Ми дуже уважно ставимося до вибору матеріалів. Тканина для дощовиків повинна бути непромокаючою, але при цьому з гарною терморегуляцією, щоб тварині не було душно. Перед тим, як затвердити тканину та пошити виріб, ми поливаємо тканину водою. У виробництво дощовиків допускаються лише 100% водонепроникна плащівка. Коли модель відшита, ми чекаємо на дощовий день, наряджаємо собаку і йдемо гуляти під дощем. Перевіряємо, наскільки собакі зручно рухатися, чи не жарко йому в цій тканині, і наскільки добре проклеєні шви, щоб волога не просочилася через них.


У нас дорога німецька фурнітура з нержавіючої сталі, яка не заіржавіє від частих прань і прослужить у кілька разів довше за неякісні аналоги. На виробі не проступлять іржаві плями навколо кнопок, люверсів та заклепок.


Таким чином, ми впевнені в якості та практичності наших виробів. У Montmorency ви зможете купити дощовик для собаки з наявності або вибрати бажану тканину з каталогу та замовити модель за мірками вашого улюбленця.


Крім якості та практичності дощовик повинен бути зручним і не сковувати звичні рухи тварини. До складу плащових тканин не входить еластан, який розтягнеться за крок, біг або стрибок. Тому дощовик має ідеально сісти по фігурі собаки.

Як зрозуміти, що собаці комфортно у дощовику?


Надягніть річ і пустіть собаку походити. Якщо вона стане і не захоче рухатися, швидше за все, вихованцю не зручно. Але тут потрібно враховувати чи привчена собака до одягу, і що викликає дискомфорт - конкретна модель чи одяг у принципі. Спробуйте пограти з одягненим собакою. Нехай застрибне на диван, пробіжиться за м'ячиком, виконайте команду сидіти, лежати. Ви одразу зрозумієте, наскільки вашому улюбленцю комфортно у цій речі.


Якщо собака зовсім не привчена до одягу, при виборі дощовика треба починати з максимально комфортних речей. Легка тканина, вільний крій, ідеально підібраний розмір. Найбільше тварина реагує на одягнені лапи та вуха. Перший дощовик у гардеробі вашого улюбленця може бути легкий плащ, попона чи накидка. Не починайте привчати тварину одразу до комбінезонів. Дуже важливо дати тварині можливість без проблем пересуватися, не сковуючи лапи. Не експериментуйте із капюшоном. Для не привченого до одягу собаки в жодному разі не можна закрити вуха. Для тварин – це важливий орган самозахисту. Страх не почути небезпеку приведе собаку у стан стресу та паніки.

12 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page