top of page

Як обрати одяг для собаки?

Оновлено: 29 лип. 2022 р.


Хто планує завести собаку або ніколи раніше не одягав свого вихованця, ставлять гуглу питання - як обрати зимовий одяг для собак? На перший погляд, нічого складного, однак є нюанси, про які корисно знати господарям. Давайте розбиратися поступово.

Навіщо потрібен одяг у зимову холоднечу?


Основне призначення зимового одягу – це зігрівати тварин. Досить часто можна почути думку, що у тварин є шерсть, а значить, одяг їм зовсім не потрібний. Багато противників сприймають одяг, як людську безрозсудну забаганку. Як не крути, одяг - це якесь вторгнення людини в зону комфорту тварини. У зв'язку з цим можна зрозуміти супротивників одягання вихованців. Але! Людина вже давно вторглася в закони природи, і сучасні собаки та коти відрізняються від своїх предків. Ми вивели породи, які потребують додаткового догляду та захисту від холоду та бруду. Більшість домашніх тварин позбавлена ​​зігріваючого підшерстка, є абсолютно голі породи, є ті, у яких замість шерсті волосся. Ми вивели мініатюрні породи на коротких лапках, які дико мерзнуть, а їхні органи схильні до ризику обмороження і всіх хвороб, що з цього випливають. Звідси - ми відповідаємо за те, що зробили, а отже, зобов'язані зробити все можливе, щоб наші тварини були в безпеці. Таким чином, одяг - це необхідність, спосіб подбати про свого вихованця.


Крім того, не треба забувати, що у нас безліч порід привезено з теплих країн, де зими не такі суворі, як в Україні. Звичайно ж, ніхто не каже, що взимку треба одягати Хаскі, Маламутов та Самоєдов. Ці породи справді обійдуться без тепла, придуманого людиною. Їхня шерсть дозволяє їм виживати у снігах і не замерзати у люту холоднечу. Для подібних порід український температурний мінімум – пшик на олії.


Тому давайте правильно розуміти та сприймати необхідність в одязі у собак. Якщо собака активна і всю прогулянку скаче снігом - це чудово. Такі собаки зігрівають себе своєю енергією. Але далеко не всі собаки здатні на такі активності. Придивіться до статечної прогулянки Французького бульдогу або Бассета. У мороз їм дуже некомфортно. Вони готові зробити всі свої справи, не відходячи від під'їзду, та швидко бігти додому. Тому перш ніж робити будь-які висновки про марність одягу для собак, зважте на особливості породи, тип вовни і темперамент.

Які бувають види зимового одягу для собак?


Зимовий одяг для собак дуже багатий на моделі та види одягу. Найтепліша та ексклюзивна річ у гардеробі вихованця - це шуба з натурального чи штучного хутра. Найбільшою популярністю користуються комбінезони. Вони бувають на тонкому і подвійному утеплювачі, з капюшоном і без, з плащової тканини, що не промокає, або трикотажні на флісі. Для середніх порід часто вибирають куртки. А для великих порід поширена модель - попони та в'язані жилети. До речі, на зиму собакам часто купують різноманітні светри та кофти. Багато тварин мерзнуть навіть удома, тому светр використовують як затишний і комфортний домашній одяг.

Засніжені пузики


Взимку велика проблема існує у собак невеликого зросту з короткими лапами. Такі породи як Йорки, Тої, Чихі, Такси, Шпіци, Коргі, Басети та ін. стикаються своїми пузиками зі снігом. Це небезпечно для внутрішніх органів, для зовнішніх статевих органів та молочних залоз. Особливо це питання актуальне для вагітних і годуючих матусь. Дуже важливо захистити потомство від холоду.


Для дівчаток найкраще брати одяг із повністю закритим пузиком. Ще дуже добре, якщо на животі поставлено подвійний утеплювач. Хлопчикам не вдасться закрити живіт повністю через статевий орган. Виріз на животі має бути досить глибоким, щоб собака не записувала одяг.


Основні принципи зимового одягу


Незалежно від сезону, одяг для собак повинен бути якісним, зручним і практичним. Пам'ятайте, що речі для тварин слід прати практично після кожної прогулянки. Тому звертайте увагу на якість тканини та фурнітури. Одяг не повинен сковувати звичні рухи вашого собаки. Вона не повинна бути громіздкою та важкою. Для зимового одягу є досить якісні утеплювачі, які дихають, але зберігають тепло. Комбінезон або куртка не повинні бути об'ємними, якщо поставлений якісний утеплювач, річ виглядатиме акуратно, собаці буде зручно, але досить тепло навіть у лютий мороз.

10 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page