top of page

Професор із валізою щастя

Оновлено: 29 лип. 2022 р.


Я Ксенія Вербицька, творець бренду одягу для котів та собак "Montmorency". А ще я щаслива господиня бешкетного Джек Рассел тер'єра на прізвисько Орфей. Саме він мій натхненник та джерело ідеї мого бізнесу. У нас із Орфеєм своя маленька, але зворушлива історія. Крихітне щеняче цуценя з'явилося в нашій сім'ї в момент важких душевних переживань і глибокої скорботи. Ми буквально осиротіли і поринули в гнітючий тужливий морок, коли з життя пішла наша найближча людина. Відчуваючи, що нам необхідний радісний промінець світла, мені дозволили виконати мою заповітну мрію - завести собаку. Так у нас з'явився Джек-Рассел і повернув у наш будинок радість та посмішки. Він неймовірний пес, дуже тямущий, за що ще у заводчиків отримав прізвисько Професор.


Початок шляху від ідеї до бренду


На знак подяки та в ім'я величезної любові до Орфея мені захотілося зробити щось особливе для наших улюбленців та їхніх господарів. Я звернулася до своєї давньої ідеї – створення одягу, аксесуарів та предметів побуту для тварин.


Спочатку я розуміла, що переді мною нелегке завдання поєднати якість, комфорт та естетику. Якщо багато людей, особливо дівчата, одягаються за принципом "краса вимагає жертв" і одягаються у вузькі футлярні сукні або натягують джинси на пару розмірів менше, то з тваринами цей номер не пройде. Виникло питання: як пошити собаці одяг так, щоб це було зручно тварині і подобалося господареві?


Професійна команда любителів тварин


Перша проблема, з якою я зіткнулася – це пошук команди. Мені потрібно було знайти не лише професіоналів у своїй справі, а й однодумців. Людей, які мають тварин, які люблять їх і розуміють, що для них важливо. З цим завданням, хоч і не без праці, але я впоралася. Зараз у нас працює дизайнерка, яка раніше творила для відомих українських брендів. Мерками тварин та створенням лекал, які є нашою інтелектуальною власністю, займається супер професійний конструктор. Практично у кожного з нас є вихованці, і ми часто беремо їх на роботу. Та й взагалі життя в нашому ательє веселе та бурхливе. Завжди звучить дзвінкий гавкіт або нявкання. І ми отримуємо від цього гомону неймовірне задоволення, бо мені вдалося зібрати команду фанатів тварин.


Як пошити собаці одяг? Швачки з мікроскопами


До швачок у нас особливі вимоги. У нашому ательє працюють кравці з вищою професійною освітою та з величезним досвідом, переважно у сегменті дитячого одягу. Чому саме дитячою? По-перше, на ринку ми не знайшли досвідчених швачок, які працювали з речами для тварин. По-друге, ніжні та м'які тканини, які використовуються для дітей, а ми використовуємо для тварин, вимагають особливого терпіння, умінь та уваги до деталей. По-третє, спеціальна обробка швів, щоби нічого не кололо, не дратувало і не доставляло дискомфорту. По-четверте, копітка робота з дрібними виробами. Одна деталь крою для Чихуахуа може бути 1-2 см, а її треба обробити складним ідеально рівним швом.


Від ХS до ХХXL ≠ від Чихуахуа до Сенбернара


Наступна проблема, з якою ми зіткнулися – це розміри одягу для собак та котів, розробка лекал та ідеальний крій. Нас не задовольнили наявні таблиці розмірів. Ми приміряли одяг наших конкурентів на вказані в їхній розмірній сітці породи і залишилися розчаровані. На мого Орфея не сіла жодна модель на Джек-Рассела за їхніми параметрами. Він великий Джек-Рассел, і це допомогло нам зрозуміти, що кожна порода має свою розмірну сітку від S до XL. Відповідно, у Орфея розмір L, але у своїй категорії Джек-Рассел. Розміри одягу для собак та котів - це складна тема, яка потребує тривалого та скрупульозного вивчення.


Ми вивчили анатомію та будову тіла тварин. Ми знайшли найпроблемніші місця у кожної породи, наприклад, у Мопсів це грудна клітка та шия, а у Левреток це талія. У Сфінксів і Той-Тер'єр виступає хребет, у Такс довжина спинки і лапок. У Шпіцов та Коллі потрібно враховувати обсяг вовни. І так далі! Роботу було проведено колосальну. Ми знімали мірки у розплідниках різних порід, де представлені стандарти порід. Ми спілкувалися з господарями, кінологами та ветеринарами. Все це було зроблено для того, щоб досягти ідеальних лекал під кожну породу і, відповідно, максимального комфорту для тварин.


Про комфорт, красу та якість


На даний момент наші речі відповідають трьом основним факторам: комфорт для тварини, дизайнерські рішення та якість, які задовольнять господарів.

Особливу увагу ми приділяємо якості виробів, виконуючи такі принципи:

  • контроль кожного етапу виробництва (всі вироби відшиваються в Україні, що дозволяє нам уважно контролювати виробничі етапи);

  • кропітка ручна робота, ідеально оброблені шви;

  • міцна німецька фурнітура із нержавіючої сталі;

  • італійські тканини найвищої якості, підібрані спеціально для тварин;

  • тканини відомих світових брендів: Версаче, Каваллі, Прада, Шанель, Барбері та ін;

  • найтонші, але міцні, мережива з французького містечка Кале;

  • всілякі види тканин: шовк, кашемір, трикотаж, велсофт, твід, неопрен та ін.

  • Тестування тканин на початок розробки колекцій. Матеріали, що не відповідають нашим стандартам якості, списуються та не використовуються у виробництві.

Тестування всіх моделей тварин. Перевіряється крій, посадка та зручність.


Ми маємо ще багато планів. Montmorency - це царство кохання, затишку та комфорту для тварин. У наших планах – створити цілу імперію, де господарі зможуть придбати для своїх вихованців стильні та модні речі, яскраві аксесуари та взуття, а також меблі та предмети побуту.


Від проблеми до вирішення


Задум Montmorency почався з проблеми. Мені потрібно було купити комбінезон для собаки. Мій Орфей підріс, став активним любителем прогулянок, але виявився страшним мерзляком. Ми кинулися шукати зимові комбінезони для собак. У магазинах найкраще представлений одяг для маленьких собак. Мене швидко почали пригнічувати походи до зоомагазинів, де представлені стандартні моделі низької якості. Невже наші улюблені тварини не заслуговують на комфортні речі з гарної тканини, з якісною фурнітурою, з ексклюзивним дизайном?


Тоді я вирішила допомогти господарям. Одяг для тварин став моєю нав'язливою ідеєю. Я ламала голову над тим, як зробити так, щоб одяг для собак став якісним і гідним товаром, а одяг для кішок був дійсно зручним і затишним.


Так шляхом довгих роздумів, аналізу, маркетингових досліджень з'явилося моє дітище – ательє-бутік Montmorency, де є все для собак та котів від елітного одягу та аксесуарів до меблів та предметів побуту.


Одяг для собак – 60% проблем


Montmorency – на мій погляд, вкрай необхідний сервіс. Я замовила дослідження ринку одягу для тварин, яке дало сумні результати. 60% речей - неякісне китайське виробництво або індивідуальне пошиття швачок-надомниць. Як сумно бачити костюм для собак із перешитої господарської речі. Не рідко зустрінеш малюка в старому в'язаному носі, в якому вирізали дірочки для лапок і вийшов такий собі жилет для собаки.


Багатьом господарям відома проблема непридатної фурнітури та неякісних тканин, які дико чіпляють шерсть та розлазяться після пари прогулянок. Господарі знають, що великою проблемою сьогодні також є розміри одягу для собак. Існує образливе визначення "нестандартна" порода. Ми з Орфеєм потрапили якраз у групу нестандартних розмірів. Нам доводилося брати розмір L, нескінченно зашивати і закочувати рукави та брючини.


Зараз для Montmorency немає нестандартних порід, ми можемо пошити одяг для собаки будь-якого розміру. Для нас кожен собака індивідуальний, і господарі зможуть вбрати своїх улюбленців як душі завгодно. Для нас немає неможливого – у нас представлений як одяг для маленьких собак, так і одяг для великих собак. Ми не боїмося створювати нові лекала, ми любимо креативний дизайн.


Європейський приклад – все для собак


Я побувала у зоомагазинах Італії, Франції, Іспанії та багатьох інших країн. Я привезла дизайнерські ідеї та приклад необхідної якості. У Європі одяг для собак представлений краще, у них величезний вибір аксесуарів, для них створюють оригінальні предмети побуту. Я повернулася в Україну з повною впевненістю, що ми, команда Montmorency, на правильному шляху. Ми створюємо речі та гарантуємо їхню якість. Ми взяли курс на Європу, що, в моєму розумінні, означає прагнення кращого, якіснішого рівня життя. Ну а куди ми без наших вірних друзів? Вони заслуговують не менш хорошої якості, ніж ми. За відданість ми подбаємо про їхній максимальний комфорт. А за добре і любляче серце ми нагородимо господарів ексклюзивним дизайном та особливими колекціями на будь-який смак.


З нуля до люксу за рік


Ми почали працювати в червні 2017 року та у серпні представили першу колекцію на виставці Euro Dog Show 2017. Це була пробна колекція, основу якої склали пальто та комбінезони для собак. Наш дебют пройшов чудово. Ми отримали неймовірну кількість позитивних відгуків та захоплених поглядів. І незважаючи на те, що я усвідомила, наскільки складно пошити одяг для собаки, для мене спілкування з господарями стало найсильнішою мотивацією творити далі, бо я зрозуміла, що одяг для собак справді затребуваний, а вибору, який задовольняє запити господарів не так уже й багато.


Через рік копіткої роботи ми створюємо речі, у яких втілюються сучасні модні тенденції. Вони комфортно і тепло домашньому улюбленцю. Колекційні моделі ретельно продумані, різноманітні та індивідуальні. У кожній колекції закладено нашу корпоративну філософію, в основі якої любов і увага до тварин. Речі з кожної лінійки – це індивідуальний стиль, інтелектуальна розробка та висококласні матеріали. Сьогодні Montmorency - це елітний одяг класу люкс та преміум, який не тільки комфортний і зручний для тварин, але також підкреслює індивідуальність та статус господарів.


До появи Montmorency одяг для собак був швидше спонтанною покупкою. Не було такого поняття, як шопінг для тварини. Ми постаралися його запровадити разом із поняттям колекцій модних речей для тварин. Одяг для собак виходить посезонно, а також під особливі тематичні свята – Новий Рік, День Валентина, Хелловін тощо. Є також спеціальні колекції – Dog Biker, Етно, Денім, Weding та ін. Кожна колекція – це окремо взятий творчий проект дизайнерів та модельєрів. Одяг для собак від Montmorency допоможе сформувати для домашнього улюбленця індивідуальний образ, який поєднуватиметься зі стилем господаря.

Про дизайнерські рішення


Ми створюємо власні дизайни, моделюємо та виробляємо ексклюзивні речі на будь-який смак. Одяг для собак та одяг для котів ретельно розробляється дизайнерами та модельєрами. Ми використовуємо м'які та глибокі кольори: горіхові, шоколадні, кавові, айворі, ніжно-рожеві, блакитні та кремові. Ми також граємо з контрастами чорного та білого, чорного та червоного, сірого та жовтого. Для деяких виробів ми запозичили клітку "Burberry", плями жирафу та смужки тигра. Ми працюємо із різними матеріалами. Одяг для собак може бути з гіпюру, кашеміру, шкіри, замші, джинсу, шовку, твіду, хутра, футера та інше. Також у нас представлений в'язаний одяг для собак. Ми наймаємо в'язальниць, які виготовляють вироби за нашими ескізами. Завдяки тому, що все робиться вручну в'язаний одяг для собак може бути в будь-якому дизайні та на будь-яку породу. Крім того, у лінійці Одяг для собак De Luxe використовуються оригінальні тканини світових брендів: Roberto Cavalli, Chanel, Versace, Prada, Armani, D&G, Moschino та інші. Для своїх вихованців ви можете підібрати в нас вічну класику або сучасний кежуал. Особливим акцентом є незвичайні вишивки та аплікації, створені за нашими ескізами. Кожна річ оповідає свою філософію через різні принти, ніжні квіти та банти, веселі написи та яскраві оборки. Montmorency – це компанія з акцентом на індивідуальності та натхненням на креативні дизайнерські ідеї.


Montmorency - це не просто інтернет магазин одягу для собак, це ательє-бутік, де господарі можуть вибрати, приміряти речі на свого вихованця, поспілкуватися з дизайнером та конструктором, зробити індивідуальне замовлення та випити з нами філіжанку кави. Ми працюємо над тим, щоб Montmorency став будинком моди для собак та кішок, де дизайн та якість не будуть поступатися світовим брендам Haute Couture.


Одяг для собаки - ще один спосіб подбати про свого вихованця


Ми задалися питанням - як якісний одяг може продовжити життя вихованця? Відповісти на це запитання нам допомогли ветеринари, кінологи та господарі. І ось яких висновків ми дійшли.


Одяг для собак:

  • Поліпшує якість життя тварин;

  • Захищає від холоду;

  • Захищає від промокання, роблячи прогулянку забавною навіть у дощ;

  • Не дає собаці застудитися у вітряну погоду;

  • Уберігає від кліщів та паразитів;

  • Захищає шерсть від колючок та бур'янів;

  • Захищає ніжну шкіру голих тварин від згоряння на сонці та перегріву.

Керуючись цими пунктами, ми розробили спеціальні моделі, які виконували б необхідну функцію. Далі розповім про кожну докладно, але спочатку торкнуся спірного моменту - одяг для собаки: красиво чи практично?


За підсумками маркетингового дослідження, яке ми проводили у квітні 2018 року, 50% опитаної аудиторії впевнені в тому, що одяг для собак має бути практичним. Тобто. основне призначення одягу - зігрівати, оберігати від бруду та захищати від дощу. З такою думкою не посперечаєшся. Але це зовсім не означає, що костюм для собаки не може бути практичним і красивим відразу. Моє тверде переконання, що одяг для собак повинен бути стильним, модним, ексклюзивним, і це ніяк не вплине на його функціональність. Для мене одяг для собаки – це ще один спосіб виявити турботу про свого вихованця. Я, як любляча господиня, намагаюся зробити життя мого Орфея максимально комфортним. Тому у виробництві я вимагаю ідеальний крій та найкращу якість, якби всі речі шилися для мого Орфея. Всі вироби проходять перевірку стандартів якості, і я особисто тестую їх практичність та витривалість. Орфей допомагає мені зрозуміти, наскільки річ зручна, чи сидить по фігурі тварини. Він у мене дуже активний, ми гуляємо кілька годин на день у будь-яку погоду. Завдяки такому способу життя мені легко зрозуміти, як собака почувається в одязі, і як та чи інша тканина поводиться під дощем, у снігу, у бруді.

Дощ. Яким має бути костюм для собак?


Ми дуже уважно ставимося до вибору матеріалів. Тканина для дощовиків повинна бути непромокаючою, але при цьому з гарною терморегуляцією, щоб тварині не було душно. Перед тим, як затвердити тканину та пошити комбінезони для собак, ми поливаємо тканину водою. У виробництво дощовиків допускаються лише 100% водонепроникні плащівки. Коли комбінезон для собаки відшитий, ми чекаємо на дощовий день, вбираємось і йдемо з Орфеєм гуляти під дощем. Я перевіряю, наскільки собакі зручно рухатися, чи не жарко йому в цій тканині, і наскільки добре проклеєні шви, щоб волога не просочилася через них.


Сніг та мороз. Теплий комбінезон для собак


Особливої ​​уваги потребують зимові комбінезони для собак. Вони також повинні бути непромокаючими, з хорошим утеплювачем. Ми купуємо якісний утеплювач, який дихає, зберігає тепло, але при цьому не громіздкий та легкий. Зимовий комбінезон для собак – це, напевно, одна з найпрактичніших речей у гардеробі тварини. Але, як показала практика, купити комбінезон для собаки в зоомагазинах не так просто. У процесі маркетингових досліджень ми з'ясували, що часто люди не задоволені асортиментом, якістю та розмірами. Найпростіше купити одяг для йорку, а ось підібрати ідеальний комбінезон для собаки нестандартних розмірів – це проблема. Ми постаралися вирішити це завдання. Наші зимові комбінезони для собак теплі, затишні, комфортні, і ми поєднуємо ці вимоги із задоволенням високих естетичних запитів їхніх власників.

Костюми для собак: статеві особливості


Ми робимо різні лекала для хлопчиків та дівчаток. Самі розумієте, хлопчикам потрібен глибший виріз на животику, а ось дівчатам потрібно максимально закрити пузико. Поспілкувавшись з ветеринарами, я з'ясувала, що дрібні та коротколапі собачки страждають від різних хвороб через переохолодження черевної порожнини. Тому ми розробили спеціальні зимові комбінезони для собак із подвійним утеплювачем на животі.


Одяг для собаки: вагітність та годування цуценят


Особливу увагу ми приділяємо вагітним і мамочкам, що годують. Багатьом господарям не з чуток відомі такі захворювання, як мастит та агалактія (відсутність молока). Враховуючи всі нюанси, ми зробили костюми для собак, які чекають на потомство або годують малюків. Ще одна небезпека для собак, що годують, - це бруд. Частинки бруду та піску можуть потрапити в сосковий канал і призвести до розвитку галактостазу (закупорювання молочних протоків). Тому одяг для собак дівчаток виконує дуже важливу захисну функцію. Ми пропонуємо спеціальний жилет для собаки, який повністю закриває живіт, а на спинці кріпиться лише застібками. Такий костюм для собак захистить молочні залози, але при цьому тварині не буде спекотно.


Костюм для собаки анти-кліщ


Літо, як відомо, найактивніша пора кліщів та інших комах, які можуть зашкодити здоров'ю вашого улюбленця. Крім спеціальних засобів, ми пропонуємо легкі комбінезони, що дихають, для собак, які максимально закривають вразливі місця вихованців. Тканини, які використовуються в моделях для захисту від комах, гладкі та слизькі. Паразити, що атакують тварину, не зможуть утриматися на слизькій тканині та дістатися відкритих місць на тілі. Якщо Ви використовуєте спрей, наносите його на комбінезон для собаки. Запах знешкодить кліщів, а хімія не вбиратиметься в шерсть і шкіру тварини. Крім того, всі моделі антикліщів зроблені зі світлих матеріалів. Це допоможе легко побачити паразита та оперативно струсити його з тварини. І, звичайно ж, у світлих речах тваринам не буде жарко, тому що білий не сильно нагрівається на сонці.

(!) Комбінезони не замінять спеціальних засобів для захисту від кліщів. Рекомендуємо використовувати засоби, які радять ветеринари. Комбінезони для собак – це лише додатковий захист.

Костюми для собак, як засіб захисту від сонячних опіків та перегріву


Оксамитова шкіра голих порід дуже вразлива на сонці. Місця обгорання згодом змінюють колір, завдаючи шкоди однотонному забарвленню наших улюбленців. Однак це півбіди, основна проблема полягає в тому, що тваринам дуже боляче при згорянні. Жодному люблячому господареві не хочеться дивитися на муки свого чотирилапого друга, і приводити його до тями після сонячного удару. Температура тіла голих порід на кілька градусів вище звичайної, що робить їх особливо схильними до теплових ударів. Ми розробили спеціальні моделі anti-burn, які виготовлені з дуже легких тканин. Такий одяг для собак не пропускає сонячних променів, захищає шкіру, і при цьому не ширяє.


Одяг для собак захистить шерсть від колючок та бур'янів


Неприємності підстерігають не лише голих тварин. Довгошерсті теж стикаються з проблемами. Одна з найпоширеніших – рослини, які заплутуються у шерсті. Хто хоч раз вичісував бур'яни та колючки з вовни своєї тварини, знає, що ця проблема потребує вирішення. Ми пропонуємо спеціальні комбінезони для собак, які захищають шерсть від чіпких рослин. Спеціальний одяг для собаки зроблений з гладкої та слизької тканини, яка не чіпляє колючки. Тканина дуже легка, дихаюча, переважно у світлих, кремових та пастельних тонах. Такі комбінезони для собак – ідеальний варіант для прогулянок на природі та літніх пікніків.


Ми постаралися покрити всі потреби господарів та тварин. Ми вирішили дилему краси та практичності. Одяг для собаки повинен бути максимально комфортним, витривалим, практичним і, в той же час, ошатним, стильним і вишуканим. Я дуже пишаюся нашими результатами. І що завдяки Montmorency одяг для собак не поступається якістю європейським аналогам.

Montmorency meets Cats


Після запуску лінійки Montmorency meets Cats стали виходити колекції для котів. Одяг для котів розрахований в основному на домашнє використання, тому що з котами гуляють рідко. Це теплі та затишні світшоти, гольфи, сукні, светри тощо. Коти більш вибагливі в одязі, тому у нас особливі вимоги щодо м'якості та комфортності тканини. Одяг для котів головним чином розрахований на лисі породи: Сфінкси, Рекси та Левкої. На ринку в основному представлений одяг для собак: всілякі комбінезони для собак та жилети для собак. Напевно, найбільший асортимент – це одяг для йорку. А ось котики обділені увагою. Але це й не дивно. Така образлива дискримінація обумовлена ​​тим, що костюм для собаки – це, перш за все, функціональна річ для прогулянок. Комбінезони для собак - незамінна річ у дощову погоду. Взимку носять куртки та комбінезони з утеплювачем. Великим та коротколапим породам, як правило, вибирають жилет для собак. А наші котики – домосіди. Але це не означає, що їм не потрібен одяг.


Навіщо котам одяг?


У процесі спілкування з власниками лисих котів ми з'ясували, що їхні вихованці мають дві проблеми, які вимагають вирішення за допомогою одягу. По-перше, лисі котики дуже мерзнуть. У них зовсім немає вовни, яка їх зігрівала б. Температура тіла сфінксів на пару градусів вища, ніж у звичайних котів, тому вони так люблять тепло. По-друге, влітку вони схильні до згоряння на сонці і теплових ударів. В даному випадку одяг виконує дуже важливу роль - зігріває та захищає тіло від прямого влучення сонячних променів. Ну і звичайно, не варто забувати про естетичну функцію одягу. Багато господарів люблять одягати своїх вихованців просто тому, що це красиво, нарядно, незвичайно та забавно.

Одяг для собаки – з чужого плеча


Колись я спитала господиню Сфінкса, де вона знаходить одяг для свого улюбленця. Її відповідь мене здивувала. "Я беру в зоомагазинах одяг для Той-тер'єрів, він підходить за розміром на мого кота". Мені так стало прикро за Сфінксом. Ну як же так? Костюм для собак на кішці – це навіть якось принизливо. Якби я був котом, я б обурилася! І справа тут не лише у емоційній складовій. Одяг для собаки – це зовсім інші тканини. У Той-Тер'єра свої лекала, у Сфінкса вони інші. Як не крути, річ із чужого плеча, у прямому розумінні цього слова. У Сфінкса більше виступає хребетний дух, у нього інший вигин шиї. У Той-Тер'єра вузька талія, а у Сфінкса округлий животик. У положенні лежачи стегнові суглоби Сфінкса виступають набагато більше, ніж у Той-Тер'єра. Довжина спини Сфінксів 35-40 см, а Той-Тер'єрів 19-21 см. А це означає, що будь-який одяг для собаки на 20 см коротший, ніж потрібно Сфінксу.


Особливим котам – особливі тканини


У лінійці Montmorency meets Cats ми використовуємо спеціальні тканини. Коти дуже вибагливі. Як правило, вони не надто комфортно почуваються в одязі. Тому наше завдання полягає в тому, щоб зробити речі, які будуть практично невідчутні для тварини. Ми використовуємо натуральні тканини, максимально м'які та легкі. Не допускаються грубі шви, надмірна фурнітура, дискомфортні застібки. Котам має бути комфортно та зручно. Ми створюємо для котів одяг, подібний до дитячої піжами. Прям як для немовлят. Якщо одяг для собаки повинен бути витривалим і практичним, то одяг для котів повинен бути легким і міцним. Ми тестуємо котячі тканини за системою анти-кіготь. У нас є спеціальна "подряпка", за допомогою якої ми перевіряємо тканину на зачіпки. Більшість тканин не проходять випробування та списуються. І лише найміцніші йдуть у виробництво одягу для котів.


Закони природи


Для тварин, особливо для котів, дуже важливо почуватися вільно. Одяг ні в якому разі не повинен сковувати звичні рухи вихованця. Свобода пересування – це насамперед безпека для тварини. Інстинктивно коти та собаки завжди насторожі. Почувши небезпеку, вони мають можливість втекти. У жодному разі не можна порушувати закони природи. Як не крути, одяг - це якесь вторгнення людини в зону комфорту тварини. Коти взагалі проти будь-якого втручання у їхній особистий простір. Як же ми "людини" посміли без дозволу вторгнуться до його котячої величності?! У всякому разі, така фраза завжди написана на особі Сфінкса. Але ж ми хочемо як краще, чи не так?

Три табу одягу для тварин


В одязі для тварин є три важливі правила: не можна сковувати лапи, не можна деактивувати хвіст, не можна закривати вуха. Тварина завжди має тримати вухо гостро. Звуки - це важливе джерело інформації та попередження небезпеки. Хвіст - це жести, невербальна мова, вираження почуттів та емоційного стану. Тварина без хвоста подібна до людини без міміки і жестів. Хвіст – це також важливий елемент безпеки. З його допомогою тварина повідомляє, що з нею жарти погані. Краще не підходь, я на взводі. Вивчивши невербалику хвоста, можна розуміти, що хоче сказати тварина. Обмежити рухи хвоста - це просто його обеззброїти. Сковані лапи означають для тварини беззахисне становище. Нездатність втекти від небезпеки кидає тварину в паніку.


Unisleever - свободу лапам!


Враховуючи вищенаведені правила, ми зробили модель, яку назвали Unisleever. Суть її полягає в тому, що в цих речах один широкий отвір для передніх лап. Виріб схожий на жилет для собак, але з великим рукавом. Таким чином, тварині тепло, але при цьому вона не відчуває скутості лап. Ця модель дуже підходить котам. Тварині зручно сидіти, лежати, лизати передні лапи, вмиватися, точити пазурі і виконувати інші звичні процедури. Unisleever - це ідеальний варіант для господаря подбати про свого вихованця, а для тварини почуватися вільно та комфортно.

13 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page